Wie zijn we?

Lertn Pauwels.

  • opleiding land-en tuinbouw
  • opleiding bosbouw
  • Ecc 1 en Ecc 2 gecertificeerd voor de kettingzaag
  • opleiding treeworker
  • opleiding EHBO

Stijn Hamelryck.

  • opleiding tuinbouw
  • opleiding maaibeheer en graslandbeheer
  • opleiding bloemschikken
  • opleiding EHBO

Hoe zijn we ontstaan

Stijn en Lertn leerden elkaar kennen als collega's op de groendienst van de gemeente Hemiksem. Elk hadden ze een passie voor gazon, bloemen, planten en bomen. Hierdoor waren ze elk tuinman van dienst binnen hun eigen familie.
Omdat ze erg complementair waren (Stijn heeft de meeste kennis over gazon en bloemen, bij Lertn vormen planten en bomen zijn specialiteit), bleek dat ze heel sterk waren als ze samenwerkten. De stap om -buiten het werk om- samen de tuinen van beider families te onderhouden, was snel gezet.
Allebei specialiseerden zij zich verder door diverse bijscholingen te volgen. Zo volgde Lertn o.a. een opleiding 'Treeworker' bij Inverde, Stijn verdiepte zich dan weer in graslandbeheer en bloemen. Samen volgden ze met succes een cursus EHBO want voor de vrienden gaat er niets boven veiligheid.
Het duo bleef niet bij de Hemiksemse groendienst maar deed ook andere werkervaring op: Stijn ging aan de slag als leidinggevende bij een stedelijke groendienst en focust hier op aanleg en onderhoud van plantsoenen en parken. Lertn werd werfleider groen binnen een bedrijf voor sociale tewerkstelling, en leerde daar de organisatorische en procesmatige kant van het vak kennen. Vanaf de aanvraag voor een werk van een klant, over de uitvoering van de werken, tot de facturatie.
Met hun diploma bedrijfsbeheer op zak, begon het te kriebelen om een eigen zaak op te richten. Buiten diverse tuinwerken kan je bij hen ook terecht voor het huren van een springkasteel. Want een mooi onderhouden tuin is niet alleen genieten, maar ook spelen en uitleven. 


Zo werd op 26 december 2018 'Salto Flora' geboren. 

'Flora' verwijst naar alles wat groeit en bloeit: als Stijn en Lertn een tuin onder handen hebben genomen, floreert die in al zijn schoonheid. 'Salto' is het Latijn voor springen en dansen, en waar is dat nu leuker dan op een cool springkasteel? (Al zou dit deel van de naam ook kunnen verwijzen naar een saltootje van Lertn wanneer die zich uitleeft in een boom :D )